-În societatea hiperindustrializată de astăzi, milioane de oameni suferă de supraponderabilitatc (kilograme în plus), de intoxicaţii şi de bolile ce decurg din acestea. Cauzele: sedentarismul, excesul.de calorii şi… consumul insuficient (cronic) de apă şi sare. Pare ciudat să susţii că apa şi sarea în cantităţi insuficiente sunt vinovate că ne-ingrăşăm, că devenim mai leneşi, că ne-mbolnăvim mai uşor. şi că îmbătrânim înainte de vreme. La urma urmei, le găseşti din belşug mai peste tot, iar noi nu ne putem plânge, slavă Domnului! Problema este că apa pe care o bem nu e apă şi sarea pe caro o consumăm nu e sare adevărată.
Ne-am obişnuit să bem în loc de apă pură tot felul de sucuri care conţin chimicale şi să folosim la gătit, în loc de sare naturală, sare supra-rafinată.
In cele ce urmează, vă prezentăm răspunsurile la câteva întrebări de strictă actualitate, legate de aceste două “minuni” ale naturii, oferite în revista Buntc, de o specialistă în materie: dr. Barbara Hendel (Germania), care de ani de zile se ocupă cu cercetările internaţionale asupra efectelor vindecătoare ale apei de izvor şi ale. sării naturale.
Leac sigur, pentruzeci de boli: apa
- De ce este apa atât de importantă?
- Fără apă nu putem exista. Organismul nostru este compus din circa 70% apă, iar creierul — din 90%. Apa transportă substanţele nutritive spre toate organele, alimentează traseele nervoase, asigură capacitatea de funcţionare şi de reproducere a tuturor celulelor, ajută sângele şi limfa să-şi îndeplinească misiunea” şi regularizează temperatura corpului. De asemenea, apa contribuie la eliminarea toxinelor prin rinichi, intestin, piele şi plămâni. Noi pierdem zilnic cam 2 1 din această substanţă atât de valoroasă şi trebuie” înlocuim, adică să bem zilnic cel puţin 2 1 de apă.
- Ce se întâmplă dacă nu bem suficientă apă?
- La început,- organismul compensează el însuşi lipsa apei: pentru a putea dizolva reziduurile, el foloseşte lichidul celular, extrem de important, pentru că o mare parte din celule mor şi apar celulita, inflamaţiile şi edemele. Dacă lipsa aceasta de apă din organism durează mai mult, în vase şi în ţesuturi se depun reziduuri şi substanţe toxice, ceea ce suprasolicită metabolismul şi organele excretoare. Lichidul din ţesuturi, sângele şi limfa se îngroaşă, sistemul imunitar slăbeşte, transmiterea impulsurilor nervoase scade în intensitate sau se blochează complet, refacerea celulelor devine mai
lentă şi procesul de îmbătrânire se accelerează.
- Apa – în cantitate insuficientă – înseamnă deci îmbătrânire şi boală?
- Exact! Un medic iranian, dr. Faridun Batman, a descoperit faptul că multe dintre bolile “civilizaţiei” au la bază lipsa cronică de apă. Recomandându-le pacienţilor săi să consume apă, el a reuşit să vindece o serie întreagă de boli: reumatism, artrită, dureri de cap, afecţiuni cardiace şi de circulaţie, probleme digestive, alergii, imunitate scăzută, îmbătrânire prematură a pielii, celulita, dar şi lipsa de concentrare,pierderea memoriei, oboseala cronică şi depresiile’.
- Dar majoritatea oamenilor beau apa suficientă.
- Nu. Majoritatea oamenilor beau lichide preparate chimic: cafea, ceai, limonada, băuturi acidulate sau alcoolice, dar nu apă. Sau prea puţină apă. Organismul nostru nu conţine 70% cafea sau vin, ci apă.
- Dar şi cafeaua, berea, vinul sau limonada conţin apă…
- Apa este substanţa de bază, fireşte, dar băuturile răcoritoare conţin multe chimicale dăunătoare: coloranţi, conservanţi, zahăr sau înlocuitori şi arome artificiale. Pentru a le elimina din organism, avem nevoie de apă. Uneori, chiar de mai multă decât conţin băuturile respective. Iar “delicatesele” precum cafeaua, ceaiul negru sau alcoolul lipsesc organismul de o cantitate şi mai mare de lichid, căci la metabolizarea cofeinei şi a alcoolului este nevoie de foarte multă apă, pentru eliminarea produselor apărute prin descompunere. De aceea, după o noapte bine “udată”, apare senzaţia de sete, chiar dacă cu câteva ore mai devreme au fost îngurgitate cantităţi serioase de bere, de pildă. Durerile de cap, de încheieturi şi greaţă sunt şi ele urmările lipsei de apă şi ale hiperacidităţii.
- Dar nu putem bea numai apă…
- Nimeni nu trebuie, fireşte, să renunţe definitiv la limonada preferată, la un pahar de vin sau de bere. Dar după consumul de cafea, băuturi acidulate sau alcool, trebuie băută aceeaşi cantitate de apă.- Este de preferat apa minerală?
- Cea mai bună este apa plată, săracă în substanţe minerale şi curată. Pentru că organismul nostru nu poate asimila optim mineralele dizolvate în apă. Componentele lor nu pătrund până în celule. Doar cele organice – existente în fructe şi legume — sunt bine asimilate. Cu cât conţine mai puţine minerale, cu atât apa curăţă mai bine organismul.
Memoria apei
- Şi de ce ne recomandaţi să bem apă plată, adică fără acid carbonic?
- Acidul carbonic este acid – o spune şi numele : în „organismul nostru există deja mult prea multi acizi. în afară de asta, acidul carbonic poate produce “legarea” mineralelor anorganice în particule prea mari; din combinaţia calciu + hidrogen acid, de exemplu, rezultă calcarul, care se poate depune în vasele fine de sânge sau în creier. Urmarea: calcifierea. în plus, acidul carbonic distruge şi structura biofizică a apei.
- Ce înseamnă structură biofizică?
- Apa este un purtător de informaţii. De curând, s-a demonstrat ştiinţific că apa înmagazinează energii vindecătoare sub forma unor modele de frecvenţă, asemănătoare undelor sonore. Aceasta este structura ei biofizica Apa are memorie Ea poate transmite energiile respective şi altor sisteme, de pildă organismelor vii. Aşa se explică efectul homeopatici. Beladona, planta folosită împotriva durerilor de cap, se diluează atât de mult, încât nu mai poate fi detectată, şi totuşi, remediul este eficient. Pentru că înregistrează orice fel de informaţii, apa poate prelua şi vibraţiile materialelor plastice, do aceea ar trebui evitate sticlele din plastic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu