Cu toţii am învatat la şcoală că planeta noastră este formată în proporţie de 70% apă. Dacă procentul respectiv s-ar modifica, viaţa de pe Pamânt ori ar disparea ori ar suferii anumite mutaţii care ar schimba pentru totdeauna planeta.
La fel am învăţat despre organismul uman (adult) că este şi el format tot din 70% apă. Din corelarea celor două informaţii înţelegem că oamenii, pentru a se păstra sănătosi trebuie să păstreze în corpul uman, ca într-un rezervor, cel puţin 70% apă.
Calitatea apei este şi ea foarte importantă. În ultimii ani mişcarea ecologistă a scos în evidenţă faptul că poluarea apelor duce la schimbarea mediului de viaţă de pe planetă.
Acelaşi lucru se întamplă şi în organismul uman. Calitatea apei pe care oamenii o asimilează, din diferitele băuturi şi alimente pe care le consumă, le afectează direct nivelul de sănătate.
Cantitatea de apă din corp este atent monitorizată de creierul nostru, unde există un centru care reglează metabolismul apei. Când cantitatea de apă scade sub 70%, acest centru declanşează setea şi astfel noi ştim că trebuie sa bem mai multă apă. Adesea oamenii ignoră acest semnal sau se amăgesc consumând multe sucuri acidulate, cafea, ceaiuri sau alte băuturi, dar organismul lor are nevoie doar de apă, simplă, curată, proaspată.
Prin ignorarea acestor semnale, oamenii forţeaza organismul sa lucreze cu un deficit de apa şi astfel el trece la reciclarea apei din corp. Reciclarea apei duce la constipaţie şi la scăderea eliminarii reziduurilor din interiorul corpului, toate acestea ducând la îmbolnăvire. Simplificând mult putem spune că atunci când sunt bolnavi, oamenii sunt defapt insetaţi. Reglarea cantităţii de apă duce la însănătoşirea organismului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu